Tillverkare

Det finns ett ganska stort antal tillverkare av bergvärmepumpar, men här nedan får du veta lite mer om de mest kända på den svenska marknaden.

Nibe

NIBE Energy Systems är inte bara Sveriges utan faktiskt också Nordens största tillverkare av villavärmeprodukter, däribland bergvärmepumpar. Just vad gäller värmepumpar är företaget störst i hela Europa.

Koncernen som utöver Energy Systems även innefattar Element och Stoves, är börsnoterad sedan -97, och har sitt huvudkontor i Markaryd.

Thermia

Thermia är ett av de snabbast växande företagen på marknaden nu och har också en betydande del av den europeiska marknaden. Företaget är en del av Danfoss, en koncern med flera hundra anställda och en omsättning på över en halv miljard per år.

Bosch

De som inte känner till Bosch är nog lätträknade: denna tyska gigant är en väletablerad världsspelare med många affärsområden varav ett är just bergvärmepumpar.

IVT

IVT Värmepumpar är sedan 2005 faktiskt en del av Bosch-koncernen. Med en stark miljöprofil och bra serviceavtal är man också en stark utmanare till de andra stora spelarna.

CTC

CTC är ett företag med en snart 100-årig historia. Utöver värmepumpar tillverkar man också solsystem och med engelska Enertech som huvudägare har det här småländska företaget alla förutsättningar för att fortsätta leverera bergvärmepumpar i hundra år till.

Ett formulär – flera tillverkare och installatörer

För att bespara dig själv jobbet att kontakta massa tillverkare och installatörer av bergvärme kan du utan kostnad eller köpkrav testa Bergvärme-Info, en hemsida som varit aktiv sen 2006 där du fyller i ett formulär om dina önskemål, sedan hör upp till 5 st bergvärmefirmor i din region av sig med förslag på pris på på just din skräddarsydda bergvärmepump.